View All Projects
me-hive

me-hive

Location Haggerston
Client AF competition submission

Our submission for the Architecture Foundation's call for a temporary structure to occupy the 40m² roof of a former industrial complex overlooking the Regent’s Canal in Haggerston.

"The me-hive is a self-contained habitable retreat for the worker bees of London, responding to the intense yet periodic nature of project-based work within the creative industries."

The hive-like structure is economic in both footprint and its use of materials. It incorporates an innovative recyclable plastic bottle system that can be used as a roof shingle, creating a translucent and colourful sheath covering the structure. The me-hive is constructed from four interlocking segments, and the interior is lined with recycled nylon textile, allowing design flexibility to vary the amount of light entering through the translucent bottle cladding.

A services pod provides the bare essentials, with a sleeping deck located on-top to maximise the efficiency of the footprint.

me-hive
me-hive
me-hive
me-hive
Related
me-hive
me-hive
me-hive
me-hive
me-hive